Sunday, 18 September 2011

Bayan Masturat . . .


Note: All English verses are translations of the meanings of the Qur'an which was revealed in Arabic

God Almighty says in the Holy Quran: "By Time, Indeed, mankind is in loss, Except for those who have believed and done righteous deeds and advised each other to truth and advised each other to patience." 

Firman Allah Ta’ala: ‘Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar’. (Qur'an, Al-Asr 103)


 

Keajaiban Usaha Rasulullah صلى الله عليه وسلم..Pembayan: Jemaah 2 bulan masturat yang hendak ke New Caledonia & New Zealand.

Tempat: Taman Ehsan, Kepong, Kuala Lumpur.

Ringkasan . . .

Usaha dakwah seperti air hujan. Jika hujan di tempat yang kontang seperti padang pasir pun maka tempat itu akan subur menjadi wadi. Tetapi jika hujan tidak turun walaupun di tempat yang subur dan hijau, maka lambat laun tempat itu akan menjadi kontang dan mati.

Satu jemaah dari Pakistan telah dihantar ke Rusia dan telah bertemu dengan seorang ulama. Ulama itu menceritakan bahawa pada satu masa dulu semasa kominis, 60 ulama di tempatnya telah dibunuh dengan memasukkan mereka ke dalam mesin pemecah batu di lombong batu. Dia telah terselamat kerana sentiasa membawa botol arak sebagai helah.

Selepas itu ulama tersebut telah menangis dan menangis dan berkata bahawa ulama2 tersebut telah dibunuh kerana tidak buat kerja seperti yang kamu buat sekarang.

Allah turunkan azab di tempat2 orang Islam untuk rotan umat ini kerana berlaku zalim. Zalim kerana tinggalkan perintah Allah yang utama untuk umat ini iaitu usaha dakwah. Kita kata Amerika & the gang zalim tetapi kitalah yang sebenarnya zalim.

Di akhirat nanti sebahagian dari umat ini akan dihalau sebanyak 3 kali dari telaga Kauthar oleh Nabi Sallallaahu`Alayhi-waa-Sallam sendiri kerana ketika di dunia tidak pernah mengerutkan dahi apabila melihat kerosakan pada agama. Sekali halau mereka akan jauh dari Nabi Sallallaahu`Alayhi-waa-Sallam sejauh mata memandang.

Allah telah beri diri dan harta kepada kita supaya dapat digunakan untuk membina dan memajukan agama. Tetapi bila diri dan harta disalah guna maka akan jadi penyakit dan masalah. Sama seperti penggunaan dadah pada asalnya adalah sebagai ubat tetapi bila disalah guna akan jadi sebab kerosakan. Bila umat ini guna diri dan harta untuk agama maka agama akan maju tetapi bila guna untuk dunia maka dunia akan maju.

Jemaah pertama yang dihantar ke Perancis adalah jemaah dari Bangladesh pada tahun 1983. Pada masa itu tiada satu masjid pun di sana walaupun ada 4 juta orang Arab. Jemaah telah menyewa sebuah bilik dan memulakan usaha di sana. Sekarang telah ada 2000 buah masjid. Markas di St Denim setinggi 3 tingkat akan penuh setiap kali azan dilaungkan.

Elders kata bila usaha Nabi dibuat maka kota London & Paris akan bertukar seperti kota Mekah & Madinah iaitu hidupnya amalan agama. Tetapi bila usaha tak dibuat maka kota Mekah & Madinah akan menjdi seperti kota London & Paris iaitu tempat bershopping.

Di markas London telah boleh azan menggunakan loudspeaker. Gereja2 banyak ditukar kepada masjid. Gereja dibeli dengan harga murah kerana tiada sambutan orang ramai walaupun loceng dibunyikan setiap hari. Bukan puluhan tapi ratusan gereja ditukar sehingga perlimen Britain mengharamkan penjualan gereja kepada mana2 badan. Kiblat gereja adalah ke masjidil Aqsa, jadi bila ditukar kepada masjid maka kedudukan kiblat diubah beberapa darjah sahaja ke kanan iaitu ke arah kaabah.

Sepanyol dulunya adalah negara Islam tetapi bila usaha Nabi ditinggalkan maka masjid2 telah menjadi muzium, gudang, kilang dan sebagainya. Berkat dari usaha jemaah2 yang bergerak maka sekarang masjid Cardoba di Sepanyol yang sekarang telah menjadi muzium dan bar telah dibuka sedikit ruang untuk kegunaan orang Islam menunaikan solat. Jika dulu jemaah2 dihantar untuk desak kerajaan Sepanyol ubah masjid Cordoba dari muzium dan bar kepada masjid sebenar maka ini tak akan berjaya. Tetapi dengan usaha Nabi, sedikit demi sedikit Allah buat perubahan.

Ada tempat2 lain yang tiada masjid, bila jemaah dihantar ke sana maka orang Islam di sana mula bartaubat dan bersolat serta mengamalkan agama. Mereka bersolat di jalan2, di taman2 dan di mana sahaja sehingga kerajaan tempatan di situ terpaksa buat masjid untuk orang Islam beribadat. Jika dulu jemaah2 dihantar untuk desak kerajaan tu buat masjid maka tak akan Berjaya???

Bila kaum wanita ada fikir agama maka mereka akan didik anak2 cara hidup agama. Halakah ta'lim dan muzakarah sifat sahabat perlu dibuat di rumah setiap hari selama satu jam supaya dapat tanam jiwa agama kepada anak2.

Jika tidak anak2 akan terpengaruh dengan kartun, robot, hantu dan lain-lain. Wanita juga akan jadi penggalak suami dan anak2 untuk beri pengorbanan untuk agama dan keluar di jalan Allah. Seperti isteri2 Nabi Sallallaahu`Alayhi-waa-Sallam dan sahabiah Radhiyallahu Anha yang galakkan suami dan anak2 mereka.

Yakinlah bahawa setiap susah payah kita untuk agama akan pasti diganjari oleh Allah di akhirat dengan ganjaran yang besar. Setiap amal yang dibuat ketika keluar di jalan Allah akan digandakan sekurang2nya 700,000 kali ganda malah lebih lagi.

Tashkil:

Untuk belajar usaha ini maka kita kita diminta keluar jemaah masturat 3 hari, 10 atau 15 hari dan 40 hari IPB. (India, Pakistan, Bangladesh)


Emerging

Tapak Yusof Ghani terima Jemaah Masturat


Baru balik dari keluar 3 hari masturat kat seksyen 8, Shah Alam. Rumah HjYusof Ghani, pelukis tersohor tanahair . . . pehh.. dari berbagai golongan manusia yang Allah pilih untuk buat usaha agama nih . . .

Dan bayan hidayat 10.00 pagi waktu Malaysia, 31 Julai 2010 kat Bandar Baru Sri Petaling.. Alhamdulillah jemaah sempurna dari Kepong. Kami 6 pasang termasuk 2 pasang yang first time keluar 3 hari masturat . . .

Dan yang x best nya . . . aku diputus jadi amir sab . . . alamatnya jadi jemaah berkelah le 

Tapak Yusof Ghani

Dan sampai kat rumah masturat pukul 12.45tgh. Mula-mula agak terkujat terkejut sket.. Aku ingatkan salah rumah.. Besar gilak rumahnya.. Aku ngan kawan-kawan dijemput masuk untuk check rumah.. Gayat la pulak.. Tapi cam biasa la.. kontrol hensem.

Dan Hj Yusof ni pulak ramah sesangat.  Suka bercerita . . . pasal lukisan . . . pasal zaman masjid India . . . family dia pun karkun belaka.. Adik kepada arwah Hj Zainal RTM.

Dan sebahagian rumah adalah galeri lukisan . . . sapa nak gi melawat dan nak beli lukisan.. boleh contact aku . . . heheh . . . ada la komisen untuk aku sket.

Ruang Pameran

Ideologi Manusia


Arca

Ntah Apa Ntah


72Golongan Dari Umat Ini


Awakening


Bayan kat Talam

Dan 3 hari makan minum kami ditaja oleh tuan rumah..

Dan ramai yang datang ziarah jemaah termasuk orang Ipoh dan Padang Jawa..

dan tuan rumah azam keluar 40 hari masturat bulan Nov nih..

Dan bayan wafsi jam 5.45 ptg, 02 Ogos 2010 oleh Dr Noorman Masrek.. tengkiu Dr sab..

Dan lepas isyak.. makan sate..

Dan balik rumah